O Inspira:Med brendu

Inspira:med je nemački brend nastao sa idejom da poveže medicinu i kozmetologiju kreirajući visoko efikasne tretmane za tretiranje ključnih problematika u nezi kože. Sa samo 20 godina dugom istorijom brend je prisutan u više od 55 zemalja sveta, sa rasprostranjenošću na svih 5 kontinenata. Kozmetika je sertifikovana kao 100% medicinska, o čemu svedoči činjenica da svaki preparat na sebi nosi oznaku “med”. Medicinski “pečat” proizvoda je potvrda visokog kvaliteta jer takav proizvod mora ispunjavati tri uslova: (1) dokazan kvalitet i delotvornost; (2) momentalno vidljiv rezultat; (3) produženo delovanje.

Inspira:Med hemijski pilinzi namenjeni su za rad lekarima, medical spa centrima i sertifikovanim kozmetičarima.

Puferovanost - ključna odlika Inspira:Med pilinga

Ključna odlika Inspira:Med hemijskih pilinga (voćnih kiselina) je puferovanost. Puferovanost je proizašla je iz misije samog brenda da isporuči ugodnost biološkog tretmana uz efekat hemijskih pilinga. Puferovanost kiselina svrstava Inspira kozmetiku u veoma ograničenu grupu brendova koji primenjuju ovu tehnologiju u proizvodnji. U osnovi to podrazumeva da se u samom kiselinskom rastvoru integriše i neutralizator koji se aktivira nakon određenog vremena i sprečava nastanak nepoželjnih nus pojava prilikom tretiranja kože pilingom: crvenilo, peckanje, svrab ili frosting.

Vrste Inspira:Med hemijskih pilinga

Inspira:med kozmetika razvila je dve kategorije pilinga. Linija “Peel Exfoliator” uključuje tri hemijska pilinga sa koncentracijom od 20%, 40% i 60% voćnih kiselina. Svi preparati integrišu čak četiri AHA kiseline (vinsku, jabučnu, limunsku i glikolnu) dok je Peel 60% dodatno obogaćen i BHA salicilnom kiselinom. Namenjeni su prilagođenom tretiranju svih tipova i problematika kože kroz individualno definisane serije.

Inspira “Advanced Peel” je napredna linija brenda usmerena na tretiranje konkretnih anti age problematika. Sadrži dve izuzetno jake kiseline “MediLift” i “MediGlow” kako bi se postigli intenzivni efekti zatezanja i konturisanja lica, odnosno osveženje, ujednačavanje tena i blistav sjaj kože. “Advanced Peel” liniju karakteriše niža pH vrednost zbog čega su u pojedinim zemljama Evrope nemanjeni isključivo za rad dermatologa.

Više o Inspira:Med hemijskim pilinzima

O Inspira:Med tretmanima

Tretiranje kože hemijskim pilinzima Inspira: Med uključuje kompletne šezdesetominutne tretmane lica. U tretmanima se kroz izbor preparata (jačina pilinga, serumi, maske i kreme) tretman usmerava prema konkretnoj problematici koju tretiramo. Brendom su pokrivene ključne indikacije u nezi kože kao što su: osetljivost i reaktivnost kože, hiperpigmentacije i neujednačen ten, podmlađivanje kože, jačanje tonusa i unapređenje kontura lica, oporavak i jačanje kožne barijere itd.

Više o Inspira:Med tretmanima

Inspira:med nega kože u serijama

Kako bi se postigao maksimalan efekat regeneracije i otklonila ciljna problematika na koži tretmani Inspira:Med rade se u serijama. Optimalan broj tretmana u seriji je šest, kako bi se dobio maksimalan rezultat. Uz preporučen razmak od 7 dana, tokom prve 3 nedelje koža se obnavlja od spolja ka unutra, dubinski čisti i oslobađa mrtvih ćelija sa površine. U fazi od 4 do 6 nedelje pokreću se regenerativne sposobnosti u koži i sanira konkretna problematika (hiperpigmentacije, loš tonus, crvenilo kože i reaktivnost itd.). Po završetku serije dovoljno je mesečno održavanje rezultata uz adekvatnu kućnu negu.