O Arkani

Arkana je inovativan evropski brend. Tokom 10 godina postojanja ova kozmetika zabeležila je izuzetno dinamičan rast što ju je svrstalo u rang najperspektivnijih dermokozmetičkih brendova u svetu. Inspirisan kontinuiranim razvojem, brend je registrovao čak 22 inovativne aktivne supstance koje su integrisane u preparate. Arkana je brend koncipiran na neurokozmetici koja predstavlja budućnost u nezi kože. Razvoj kozmetičkih preparata zasnovan na neurotransmiterima temelji se na potvrđenim kliničkim studijama da je dobro zdravlje i mladost kože u direktnoj korelaciji sa hemijskim sastavom u našem mozgu. Najznačajniju ulogu u tome imaju melatonin – hormon mladosti i GABA – neurotransmiter zadužen za ubrzano podmlađivanje kože. Neurotransmiteri održavaju ispravnu komunikaciju između mozga i tela, pa je njihovo inkorporiranje u proizvode za negu kože vrhunac tehnološkog dostignuća u kozmetologiji i garancija maksimalne učinkovitosti.

Šta razlikuje Arkanu od drugih brendova?

Vizija Arkane je maksimalna efikasnost, uz odgovoran pristup lepoti. S obzirom na usmerenost ka vrhunskom rezultatu, brend je u svoj portfolio integrisao visoko efikasne tretmane bazirane na: (1) iglenoj mezoterapiji (micro needling); i (2) jakim i inovativnim hemijskim pilinzima. Sa prosekom oko 30% koncentracije aktivnih sastojaka u profesionalnim proizvodima i oko 15% u proizvodima za kućnu negu svrstava se u nekolicinu brendova koji su uspeli da očuvaju stabilnost preparata i učine ih bezbednim i ugodnim za rad. Visoke koncentracije aktivnih supstanci su garancija snažne učinkovitosti i spektakularnih rezultata koji nadmašuju očekivanja čak i najzahtevnijih klijenata. Arkana proizvodi su potpuno biokompatibilni, ne sadrže sastojke životinjskog porekla, naftnih derivata, parabena, silikona, kao i glutena.

Vrste Arkana hemijskih pilinga

Prilikom formulacije hemijskih pilinga Arkana se primarno fokusirala na povećanje njihove bioraspoloživosti – pravilnom kiselinskom formulacijom, optimizacijom visokih koncentracija i kombinovanjem sa drugim aktivnim sastojcima. Sedam različitih pilinga u ponudi pokrivaju doslovno sve problematike u nezi kože: od zrele i atrofične, kože sa aknama, rozaceom, diskoloracije i hiperpigmentacije na koži, momentalni lifting, pa sve do tretiranja kože u očnoj regiji.

Pilinzi se dele u dve kategorije: (1) standardni tretmani hemijskim pilinzima visoke koncentracije i inovativnog sastava i (2) naprednija kategorija “DUO PEELS” terapija izuzetne učinkovitosti namenjenih: dubinskoj rejuvenaciji kože uz korišćenje vektorskog retinola, rešavanju svih problema masne kože uz primenu azelaične kiseline i tretiranju diskoloracija biljnom alternativom fenolu. Najnovijim tehnologijama kreirani su i nefotosenzitivani pilinzi što pruža dodatni komfor tretiranja kože voćnim kiselinama tokom čitave godine. Spektar pilinga različitog je intenziteta i pruža mogućnost kreiranja serija prilagođenih potrebama svakog tipa i stanja kože.

Pogledajte sve Arkana hemijske pilinge

Linija pratećih proizvoda za visoku efikasnost tretmana

Za maksimalan profesionalni rezultat u terapiji kože hemijskim pilinzima Arkana je razvila kategoriju visoko efikasnih proizvoda za pripremu kože kao i njenu negu nakon pilinga. Značaj pripremnih proizvoda, koji i sami sadrže određeni procenat glikolne i laktične kiseline, je uvođenje kože u proceduru koja sledi usled čega je nivo reakcije sam po sebi blaži. Kako bi se koža nakon primene pilinga što pre sanirala, eliminisalo crvenilo i neprijatnost u vidu peckanja Arkana je kreirala liniju završnih proizvoda na bazi pantenola, aloe vere, bisabolola, arnike i hijaluronske kiseline koji gotovo trenutno vraćaju koži osećaj komfora, umiren i zdrav ten.

Pogledajte sve Arkana tretmane

Visoko efikasna linija preparata za negu kod kuće

Ključna snaga Arkana brenda je efikasna linija proizvoda za produženu negu kod kuće. Preparati sadrže iznad prosečno visoke udele aktivnih supstanci koji ide i preko 20%. Pored standardnih proizvoda, Arkana je specijalizovala liniju proizvoda obogaćenu kiselinama koji su savršena dopuna seriji tretmana i podižu njihovu učinkovitost. Najefikasnije kiseline koje se koriste u dermokozmetici poput mandelične, glikolne, laktobionske, laktične i cvetnih kiselina integrisane su u preparata koji se primenjuju u kućnoj nezi pre početka serije pilinga, tokom serije, ili po završetku kako bi se produžili efekti.

Pogledajte sve Arkana proizvode za kućnu negu